VUKOVAR

Veleposlanik Japana braniteljskoj zadruzi donirao 40.000 eura

29.03.2011 u 15:51

Bionic
Reading

Japanski veleposlanik u Hrvatskoj, Yoshio Tamura u utorak se i osobno zahvalio vukovarskom gradonačelniku Željko Sabou i građanima Vukovara koji su njegovom narodu pružili potporu u teškim trenucima koji su pogodili Japan nakon razornog potresa i cunamija

VUKOVAR – 'Zahvalni smo i ljudima, ali i sudionicima prosvjeda, koji su u više navrata molili, ostavljali cvijeće i palili svijeće pred našim Veleposlanstvom u Zagrebu', izjavio je nakon sastanka veleposlanik Tamura.

Japanskom veleposlaniku te gradonačelnici Hirošime i Nagasakija, koji su zajedno s brojnim gradovima diljem svijeta uključeni u asocijaciju Gradonačelnici za mir, Željko Sabo je odmah nakon katastrofe uputio pismo sućuti i potpore.

'Vukovar, Nagasaki i Hirošima doživjeli su sličnu tragediju, pa u potpunosti razumijemo što narod Japana danas proživljava', rekao je gradonačelnik Sabo te najavio sudjelovanje Vukovaraca u slanju humanitarne pomoći u Japan.

Nakon sastanka u Vukovaru, veleposlanik Tamura u Tovarniku je tamošnjoj braniteljskoj zadruzi donirao 40.000 eura za nabavku poljoprivredne mehanizacije. Po veleposlanikovim riječima, 'donacija je dogovorena prije potresa i cunamija, pa su željeli održati riječ'.