BEGOVIĆ POTVRDIO

'Većina stanova HEP-a prodana za Račanove Vlade'

18.10.2010 u 22:45

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor u ponedjeljak je otvorila novu aferu u HEP-u kako bi uzvratila SDP-ovcima. Optužila je oporbu da je za vrijeme njihove Vlade u mutnom prodano 166 HEP-ovih stanova koji nisu u poslovnim knjigama. To je potvrdio i predsjednik Uprave Leo Begović

Da je većina stanova koji nisu prikazani u poslovnim knjigama kupljena upravo za vrijeme Vlade Ivice Račana, potvrdio je i Leo Begović, predsjednik Uprave HEP-a za HTV.

'Otkrili smo da se realni broj stanova i brojevi iz knjiga ne slažu', rekao je Begović i pojasnio da u stanovima žive zaposlenici HEP-a, ali i oni koji s tom tvrtkom nemaju veze.

HEP-ove su stanove zaposlenici mogli otkupljivati po znatno nižoj cijeni od tržišne. 'Značajan broj stanova bio je otkupljen za vrijeme Račanove Vlade', potvrdio je Begović te dodao da slučaj istražuju DORH i Porezna uprava.

Podsjetimo, Jadranka Kosor rekla je kako su se u poslovnim knjigama HEP-a dosada vodila 134 stana, a nova uprava utvrdila je da HEP trenutačno ima 300 stanova, 101 garažu i 73 poslovna prostora. 'Pitanje je kako je nabavljeno 166 stanova koji nisu u poslovnim knjigama', rekla je premijerka i dodala da je veći dio tih nekretnina nabavljen i otuđivan po netržišnim uvjetima u vrijeme SDP-ove Vlade.