NA TROŠAK VLASNIKA BRODA

Većina putnika Costa Allegre ostaje odmarati na Sejšelima

29.02.2012 u 22:20

Bionic
Reading

Više od polovine putnika s kruzera Costa Allegre, koji je zbog požara na brodu ostao bez pogona i tegli se prema Sejšelima, odlučilo je prihvatiti ponudu vlasnika broda i ostati na odmoru na tom otočju na njegov trošak

'Na ponudu kompanije Costa Crociere, 376 od 627 putnika odgovorilo je pozitivno i odlučilo ostati na odmoru na Sejšelima o našem trošku', priopćila je kompanija u srijedu navečer.

Putnici će odmor provesti u hotelima visoke kategorije na sejšelskom arhipelagu, a kompanija će im podmiriti i troškove letova kući.

Ostali putnici, njih 251, odlučilo se, također o trošku kompanije, zrakoplovima vratiti kući čim se Costa Allegra dotegli do Mahea, najvećeg sejšelskog otoka.

Brod dug 188 metara sa 627 putnika i 413 članova posade isplovio je u subotu s otoka Madagaskara prema Sejšelima, a zatim je trebao put Omana i Egipta, no u ponedjeljak je na njemu izbio požar. Ostavši bez pogona, brod je plutao 24 sata prije nego li su do njega stigli tegljači.

Putnici su iz 25 različitih država, među kojima i šestero hrvatskih državljana. Brod bi na Sejšele trebao stići u četvrtak.

Incident se nije mogao dogoditi u lošije vrijeme za tvrtku Costa Crociere, vlasnicu kruzera Costa Concordia koji se 13. siječnja nasukao kraj talijanske obale. U nesreći je poginulo 32 ljudi.

Putnici na Costa Allegri u međuvremenu dobivaju pitku vodu i svjež kruh 'helikopterskom dostavom koju je organizirala kompanija', ali moraju jesti nerashlađenu hranu i trpiti tropske temperature bez klimatskih uređaja.