istraživanje

Većina irskih zaposlenika želi zadržati opciju rada od kuće u budućnosti

13.07.2020 u 11:15

Bionic
Reading

Više od 80 posto irskih zaposlenika želi nastaviti raditi od kuće barem dio tjedna jednom kad se život vrati u normalu nakon pandemije koronavirusa, otkrilo je u ponedjeljak istraživanje

Kao i mnogi radnici u Europi, Irci su bili prisiljeni na rad od kuće u ožujku kada je proglašena pandemija koronavirusa i zemlja se zatvorila. Vladina preporuka je da se s radom od kuće nastavi gdje je to moguće, dok se zemlja priprema na ukidanje posljednjih ograničenja.

Njih 24 posto želi nastaviti raditi od kuće dva do tri dana tjedno jednom kad se život vrati u normalu, pokazuje istraživanje AIB/Amaracha koje je provedeno na 1.000 odraslih ispitanika u protekla četiri tjedna.

Onih koji žele raditi jedan do dva dana od kuće i ostatak u uredu je 20 posto. Također, njih 20 posto želi nastaviti raditi tri do četiri dana od kuće, a 14 posto ispitanika reklo je da bi išli u ured preko tjedna samo u slučaju potrebe. Preostalih 15 posto preferira povratak u ured.

Nova irska vlada obećala je da će poduzeti mjere za trajno povećanje rada na daljinu, uključujući porezne olakšice. Time nastoji promovirati bolju ravnotežu između posla i privatnog života, veće sudjelovanje žena, veću regionalnu ravnotežu i odgovoriti na klimatske promjene smanjenjem putovanja na posao.