obilna kiša

[FOTO/VIDEO] Vatrogasci zbog poplava u Splitu odradili stotinjak intervencija

04.12.2020 u 09:14

Bionic
Reading

Zbog obilne kiše koja je tijekom jučerašnjeg dana padala na širem splitskom području vatrogasci su imali stotinjak intervencija, doznaje se u petak u županijskom Vatrogasno-operativnom centru

Među tehničkim intervencijama najčešća su bila ispumpavanja vode koja je osim u podrumske stanove nadirala i u osnovne škole, poslovne objekte, garaže, na ceste.

Na Firulama, u Šižgorićevoj, Šibenskoj i u Mihanovićevoj ulici su vatrogasci uklanjali stabla koja su pala na prometnicu ili je prijetila opasnost da će pasti. Puno je posla za vatrogasce bilo i u staroj gradskoj jezgri gdje je voda poplavila podrume Dioklecijanove palače, izbila na Voćni trg, dok je na Prokurativama izbio požar na panou ispred restorana.

  • +49
Poplava u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

Osim splitskih vatrogasaca pune ruke posla imale su i njihove kolege u Žrnovnici gdje je osim poplava došlo i do brojnih odrona baš kao i u Podstrani, Kaštel Gomilici, Prološcu, Divićima, Zagvozdu, Zadvarju i ostatku Kaštela.

Video: Miroslav Lelas/PIXSELL

Vatrogasci kažu i kako su u DVD-u Kaštel Gomilici imali više od 20 intervencija koje su radili od 11 sati pa sve do noći kada su ispumpavali vodu iz objekata i dvorišta. U Kaštelima se vatrogasce zvalo i na intervencije u kojima je trebalo iz vode izvlačiti brojne automobile, a u nekima od njih su ostali zatočeni vozači.

120 litara kiše

[FOTOPRIČA] Poplava u Splitu: Pogledajte kako su se građani i vozači uhvatili u koštac s nezapamćenim bujicama

Pogledaj galeriju