blagdansko vrijeme

[VIDEO] Vatrogasci upozoravaju: Božićno drvce izgori za samo 30 sekundi, svijeće ne ostavljajte bez nadzora

02.12.2019 u 11:08

Bionic
Reading

Neoprezno korištenje blagdanskih dekoracija može izazvati požar, upozoravaju vatrogasci na početku adventskog razdoblja. Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Evo što savjetuju vatrogasci kako bi se izbjegle opasnosti

Božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini božićnog drvca, upozoravaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost, upozoravaju vatrogasci te ističu kako se brzo osuši, a potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj.

Božićno drvce ne smije se postavljati u blizini izvora topline, niti je preporučljivo koristiti prskalice na božićnom drvcu, ističu u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Vatrogasci upozoravaju: Oprezno s korištenjem božićnih dekoracija Izvor: Društvene mreže / Autor: Hrvatska vatrogasna zajednica

Vatrogasci savjetuju da se upaljene svijeće ne ostavljaju bez nadzora te da se ne koristi neispravna božićna rasvjeta.

Pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce. Ukoliko primjetite požar odmah nazovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112, poručuju vatrogasci.