HALA PRETVORENA U PRAH I PEPEO

Vatra progutala lakirnicu tvornice Valis Fagus

30.03.2010 u 13:27

Bionic
Reading

Radnici koji su radili u lakirnici požeške tvornice namještaja Valis Fagus, jutros su umjesto svojih radnih mjesta, zatekli zgarište. U požaru koji je planuo noćas, lakirnica je do temelja izgorjela

Budući da u noćnim satima u krugu tvornice nije bilo nikoga, osim portira i dežurnog vatrogasca, požar je zamijećen tek kada je zahvatio krovište.

'Dojavu o požaru dobili smo u četiri sata i 13 minuta, nekoliko minuta kasnije dečki iz JVP Požega već su bili u krugu tvornice, no kada su došli, krov lakirnice je već bio izgorio i pao. Bilo je prekasno da se pogon ili bilo što u njemu spasi. Planula je burad i kante s lako zapaljivim lakovima te izgorio sav namještaj i strojevi koji su bili u lakirnici, a potom i 40 metara duga hala površine 600 četvornih metara', rekao nam je nakon vatrene, neprospavane noći zapovjednik JVP Požega Goran Vidaković, dodajući da se plamen koji je noćas doslovno progutao lakirnicu Valis Fagusa vidio i s kilometar udaljenog mosta.Požar je ugašen nešto poslije sedam sati ujutro, a u gašenju je sudjelovalo 17 vatrogasaca JVP Požega i trojica vatrogasaca požeškog DVD-a. Na terenu su bile tri cisterne te po jedno navalno, zapovjedno i tehničko vozilo.

Nakon vatrogasaca, na mjesto požara stigla je policija. Očevid je još u tijeku, a čeka se i dolazak vještaka iz Zagreba koji će utvrditi okolnosti i uzroke požara koji je tvornici namještaja nanio ogromnu štetu.