POŽAR U VRSARU

Vatra iz kontejnera zahvatila automobil i trgovinu

27.01.2011 u 14:26

Bionic
Reading

U utorak oko 2.30 sati planuo je požar u dva kontejnera u dvorištu trgovine Ulici Alda Negra u Vrsaru. Osim što su kontejneri za smeće u potpunosti izgorjeli, plamen je zahvatio i vanjski dio klima-uređaja te prozor trgovine, ali i parkirani automobil Fiat 500, u vlasništvu 50-godišnje Vrsaranke

Porečki vatrogasci brzo su ugasili požar, u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, no materijalna šteta se procjenjuje na oko 120 tisuća kuna.

'Obavljenim očevidom od strane djelatnika PP Poreč i inspektora za zaštitu od požara PU istarske, utvrđeno je da je uzrok požara pojava otvorenog plamena neutvrđenog podrijetla u kontejnerima', izvijestila je policija.

Nije još potvrđeno je li požar podmetnut ili je izbio slučajno, jer ljudi znaju u kontejnere za smeće odložiti i vrući pepeo nakon čišćenja peći, a neki put su kontejneri meta dječjoj igri šibicama, ako odrasli nisu u blizini. Kako je pak nastao otvoreni plamen te da li ga je prouzročio možda piroman, pokazat će istraga. Naime, nedavno je i na jednoj drugoj vrsarskoj lokaciji također gorio kontejner.