BELGIJSKI CRKVENI PEDOFILI

'Vatikan vodi legalni rat protiv policije'

16.08.2010 u 08:21

Bionic
Reading

Walter Van Steenbrugge, odvjetnik nekoliko žrtava seksualnog zlostavljanja koje su počinili belgijski katolički svećenici, započeo je s hitnom pravnom procedurom pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu zbog povrede prava na pristup pravnom sustavu

Žrtve su se odlučile na taj potez nakon odluke istražnog suda u Bruxellesu da ne prizna valjanima dokaze koje je policija dobila 24. lipnja prilikom pretrage katedrale, privatnoga doma kardinala Godfrieda Dannelsa i sjedišta nadbiskupije u glavnom gradu Belgije jer policijske radnje smatra protuzakonitima.

Vatikan i Katolička crkva u Belgiji vode legalni rat protiv policije koja, kako kažu crkveni izvori, prekoračuje svoje ovlasti. Pedofilske se afere u Belgiji provjetravaju od travnja 2010. kada je Papa prihvatio ostavku biskupa Brugesa Rogera Vangheluwea koji je priznao pedofilske radnje (među žrtvama biskupa je bio i njegov nećak!).

Tijekom istražne radnje belgijske policije otvoreni su grobovi nekadašnjih čelnika belgijske crkve i oduzeta je privatna dokumentacija umirovljenoga nadbiskupa i kardinala Danneelsa, što je izazvalo jak crkveni otpor prema civilnoj istrazi.