KARAMARKO POZVAN NA OSTAVKU

'Varšavska je ispolitizirana!'

15.07.2010 u 16:42

Bionic
Reading

'Približava se predizborna kampanja i svaka situacija pokušat će se ispolitizirati pa tako i ova' - rekao je Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova na konferenciji za medije

Karamarko smatra da problem Varšavske treba riješiti netko drugi, a ne policija, aludirajući na gradske vlasti. Smatra da je žalosno da se stvari oko koji treba postojati konsenzus 'ovako politiziraju'.

Kao da im je to obično dozvoljeno, policajci su za današnju akciju u Varšavskoj dobili naputak da 'ne prekoračuju svoje ovlasti'

Policija je, kaže Karamrako, danas postupala na zahtjev gradskog ureda za izgradnju, koji je i investitor radova, da se osiguraju uvjeti za početak izgradnje ulazne i izlazne rampe iz Varšavske ulice.

Ove godine ukupno u izvršene 143 slične asistencije na zahtjev državnih i lokalnih institucija. Karamarko je pojasnio kako takve zahtjeve oni moraju prihvatiti. 'Mi nismo u mogućnosti da prosuđujemo je li to legalno ili nije', rekao je i dodao da ipak policija s USKOK-om sudjeluje u predistražnim radnjama oko legalnosti cijelog projekta.

Karamarko kaže kako u zapadnoj Europi osobe koje provode gradski neposluh očekuju postupanje policije: 'Nitko ne može očekivati da ćemo podupirati građanski neposluh', rekao je Kramarko ističući da je današnja intervencija bila u skladu sa zakonom te da su policajci posebno upozoreni da ne prekoračuju ovlasti.

Dodao je da je neposredno prije konferencije za medije razgovarao s predsjednikom Ivom Josipovićem koji je ranije rekao da je zgrožen postupanjem policije.