1,58 PROMILA

Varaždinski gradonačelnik pijan skrivio prometnu nesreću

12.11.2011 u 12:43

Bionic
Reading

Novopečeni varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sudjelovao je u lakšoj prometnoj nesreći nedaleko od svoje kuće u Ulici Braće Radić u Varaždinu, pri čemu je prouzročena manja materijalna šteta

Do incidenta je došlo u martinjskoj noći kada je varaždinski gradonačelnik pod utjecajem alkohola nepoznatom vozaču oduzeo prednost na križanju. Prekršaj je tim veći jer je Goran Habuš odbio prihvatiti rezultate policijskog alkotestiranja, pa je u pratnji policije priveden u varaždinsku bolnicu na vađenje krvi. Uzorci krvi poslani su na vještačenje u Zagreb, a rezultati će biti poznati kroz nekoliko dana.

Interesantno je da za razliku od policijskog, gradonačelnikovo službeno očitovanje ne spominje vožnju pod utjecajem alkohola. Oba dopisa, Habuševo i policijsko, donosimo u nastavku.

'Jučer navečer, oko 21,30, na povratku s proslave Martinja, sudjelovao sam u lakšoj prometnoj nesreći koja se dogodila nedaleko od moje kuće u Ulici Braće Radića u Varaždinu. U nesreći je prouzročena manja materijalna šteta. Iako sam svjestan da se ovakve situacije događaju, bio je to trenutak moje nesmotrenosti, a moj posao i odgovornost prema Gradu obvezuje me da o svim izvanrednim okolnostima, kao i ovoj, izvijestim građane grada Varaždina. Ispričavam se zbog nastale situacije, a vezano uz prometni prekršaj koji sam počinio, postupit ću sukladno rješenju prometne policije.'

'11. studenog oko 21.35 sati na raskrižju ulica Braće Radića i Frana Galinca u Varaždinu, muškarac starosti 39 godina, upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg Galinčevom ulicom, zbog nepropisnog skretanja u desno, u ulicu Braće Radića, prednjim dijelom vozila udario je u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je upravljala 32-godišnjakinja, skrečući iz ulice B. Radića u Galinčevu ulicu. Materijalna šteta iznosi 2000 kuna'.