IMA LI OVOME KRAJA?

Varaždinski branitelji dva dana prije koncerta poželjeli otjerati Bajagu sa Špancirfesta

16.08.2018 u 07:21

Bionic
Reading

Momčilo Bajagić Bajaga u petak 17. kolovoza nastupa u Varaždinu u sklopu Špancirfesta, a branitelji iz 7. gardijske brigade 'Puma' smatraju kako je njegov nastup krajnje uvredljiv za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje

Zbog pritiska braniteljskih udruga Momčilo Bajagić Bajaga nije održao koncert na Danima piva u Karlovcu, a sada su se uoči njegovog najavljenog nastupa na Špancirfestu u Varaždinu oglasili iz 7. gardijske brigade 'Puma'.

Smatraju kako je 'krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagića-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju. Ponavljamo još jednom, nismo ni za kakve zabrane, no neki red i poštovanje bi trebao postojati. Jer ukoliko sami sebe ne poštujemo, što možemo očekivati od drugih', stoji u njihovom priopćenju koje prenosi Večernji.

  • +3
Momčilo Bajagić Bajaga Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

U petak, prvog dana te manifestacije na pozornici Stari grad trebao je nastupiti Parni valjak, no zbog bolesti Akija Rahimovskog nastupit će Bajaga, što je najavljeno još u srpnju, kad nije bilo reakcija. Inače, Bajaga je već dva puta nastupio na Špancirfestu u Varaždinu 2010. i 2015., pred nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Ako je suditi po objavi na Špancirfestovim Facebook stranicama, u kojoj stoji kako se organizatori raduju Bajaginom nastupu na ovom festivalu, želja braniteljskih udruga ovoga puta neće biti uslišena.