školski projekti

Varaždin s pola milijuna kuna sufinancirao projekte građanskog odgoja diljem županije, nagrađeno pet najboljih

01.06.2022 u 11:42

Bionic
Reading

Varaždinska županija s pola milijuna kuna u ovoj je školskoj godini financirala projekte građanskog odgoja u 47 osnovnih i srednjih škola, a u srijedu je nagrađeno pet najboljih projekata

U 47 škola provedeni su projekti građanskog odgoja, koje je Varaždinska županija putem javnog poziva sufinancirala sa po 10.000 kuna.

U varaždinskoj Glazbenoj školi u srijedu je predstavljena brošura 'Građanski odgoj i obrazovanje – projekti osnovnih i srednjih škola Varaždinskoj županije u školskoj godini 2021./2022' te su uručene nagrade od po 10.000 kuna ravnateljima pet škola s najboljim projektima. To su 'Financije razumijem, pametno kupujem' OŠ Bisag, 'Naš zeleni otisak' OŠ 'Petar Zrinski' Jalžabet, 'Održivo, a domaće' OŠ Tužno te 'Ne stigmatiziraj! Ne diskriminiraj' Glazbene škole i 'Multikulturna integracija' Srednje škole Ivanec.

Varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je kako je ovo najbolji način motiviranja učenika da sami promišljaju o potrebama svoje zajednice, mjesta i škole. 'Najviše tema je vezano uz zaštitu okoliša, a tu su i zdravstvene teme, sport, očuvanje tradicije, naše kulturne baštine te one vezane uz racionalno ponašanje s financijama. Zaista puno zanimljivih, izvrsnih tema', rekao je Stričak.

Ono o čemu drugi pričaju, mi to radimo, dodao je županijski pročelnik za prosvjetu Miroslav Huđek. 'Nema uvoza projekata i to jednostavno mora tako biti jer obrazovni sustav Varaždinske županije ima dovoljno snage da osmisli i da realizira projekte', istaknuo je Huđek.

Član povjerenstva koje je odlučivalo o najuspješnijim projektima Hrvoje Kovač istaknuo je da su već u prvoj godini provođenja iznenađeni količinom dobrih ideja, koje dodatno potvrđuju da su djeca i mladi izvor i inspiracija dobrih ideja s kojima se može razvijati društvo. Župan Stričak najavio je nastavak dobre prakse pa će Varaždinska županija i u idućoj školskoj godini osigurati oko pola milijuna kuna za projekte građanskog odgoja.