SMS-MAFIJA U SRBIJI

Varanjem na nagradnim igrama 'dobili' 3 stana i 20 auta

10.03.2010 u 11:32

Bionic
Reading

Srpska policija podigla je optužnicu protiv Predraga Bećirića (40), organizatora uigrane kriminalne skupine koja je prijevarom na nagradnim igrama samo u posljednja dva mjeseca dobila tri stana, 18 automobila Fiat Punto te po jedan Passat i Škodu Octaviju, ukupne vrijednosti oko tri milijuna kuna

Trinaestočlana 'ekipa iz kvarta' funkcionirala je kao sat – uz pomoć 20 umreženih računala, 200 brojeva mobitela i softvera koji je izradio sam Bećirić presretali su SMS-ove kojima su organizatori nagradnih igara (među kojima su i televizije RTS i Pink) obavještavali dobitnike o osvojenome te ih preusmjeravali prvo sebi, a potom osobama koje su za iznos od 50 do 700 eura glumili sretne dobitnike. Nižerangirani članovi kriminalne skupine potom bi prodavali automobile koje bi 'osvojili' na nagradnim igrama, doznaje Blic.

Uz ovu skupinu, srpska policija otkrila je još sedam skupina koje su se bavile 'organiziranim igrama na sreću', no samo Bećirić je dovoljno dobro poznavao računalni program Državne lutrije Srbije da bi mogao u njega provaliti. Naime, on je autor računalnog programa prema kojemu je modelirana prva nagradna igra po principu najniže jedinstvene ponude poslane SMS-om, a upravo o takvim igrama ovdje je bila riječ.

Srpska je policija zaplijenila većinu automobila dobivenih na nagradnim igrama, a nije poznato što je s novcima koje su prevaranti protupravno stekli.