Vanjini kruščići

Vanjini kruščići

19.02.2013 u 04:12

Bionic
Reading

... koji su zapravo armenijski i koje je mijesila i Iva. A Vanja i Iva su dvojac transplanetarno popularne Moje Kućice u kojoj se fiino papa, odmara, sadi, gradi, obnavlja i zabavlja!

Vanja je gurman. Prekaljeni. Rođeni. I Iva također :). A bogmeč i ja (trenutno dislocirani). I još kad sve to skupa snimi Sanjin Kaštelan - cure vam sline.


Priznajte ;)!


Dok se ja tako prešetavam bosonoga i gologuza oko bazena u Sydneyu, jer još se nisam toliko opustila da kao Aussiji tapkam bosa po gradu, javnom prijevozu i slično, moji dragi prijatelji se smrzavaju u Zagrebu i organiziraju ovakva, hranjiva, topla i vesela druženja po svojim domovima


I koliko god mi je ovdje lijepo i jedem voće mango, al' ne plešem ležeći tango ;), voljela bih biti s njima. I bit ću, uskoro. Taman kad se snijeg otopi - eto mene na krilima Malaysian Airlines-a!

Prepakiram se i ravno u Moju Kućicu - na barbecue!

za armenijske, hruskave i pikantne kruščiće

160 g oštrog brašna
žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
75 ml vode

sezam, kim, krupna sol i narezani luk za dekoraciju

Pomiješajte sve sastojke i pustite neka odstoje poklopljeni 5 minuta.
Nježno premijesite tijesto desetak sekundi, pa opet poklopite na 5 minuta.

Ovo je potrebno ponoviti četiri puta (i miješenje i stajanje). Nakon toga ostavite smjesu da odstoji bar pola sata.


Razdijelite na četiri dijela i svaki rukama što tanje razvucite po protvanu

Ostavite da tako odstoji 15-ak minuta. Premažite mješavinom maslinovog ulja i vode (pola, pola) u kojoj je zdrobljen češnjak. Posipajte sezamom, makom, crnim kimom, krupnom soli i tanko narezanim lukom, pa pecite
5 do 10 minuta na 180 C.


Osim što odlično ide uz vino, čekanje gradi karakter! (Vanjina uzrečica koju nisam baš dohvatila svojim umom - vjerojatno zato što sam stanično nestrpljiva pa ne razumijem riječ čekanje! Možda je mislio na četkanje? ;))


Hruskati uz Aznavoura (i kapare). Ipak je to kruščić iz njegove domovine!