A TAMO JOŠ NEMA KAMERA

Vandalizirana adventska kugla na Zrinjevcu

13.12.2011 u 16:16

Bionic
Reading

Nepoznati vandali rano jutros razbili su adventsku kuglu od 'pleksiglasa' na Zrinjevcu postavljenu povodom održavanja manifestacije Advent na Zrinjevcu, izvijestila je Turistička zajednica grada Zagreba, a potvrdila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ) koja navodi se se intenzivno traga za počiniteljima

Kugla promjera dva metra predstavlja pravu atrakciju te se brojni posjetitelji fotografiraju ispred nje, no zbog oštećenja morat će biti privremeno uklonjena sa Zrinjevca do završetka popravka.

Povrh toga, vandali su također išarali grafitima sve adventske kućice na Trgu žrtava fašizma, gdje se također održava Advent, izvješćuje također Turistička zajednica grada Zagreba. PU zagrebačka zasad još o tome nije zaprimila prijavu.

Kako se takva djela ne bi ponavljala, Turistička zajednica Grada Zagreba, u priopćenju, poziva sve sugrađane da u Adventu u Zagrebu sudjeluju otvorenog srca i pozitivne energije te svi skupa pridonesu održavanju i očuvanju blagdanske atmosfere u našem gradu.

Da su, kojim slučajem, umjesto u u Martićevoj i Šubićevoj jučer puštene u rad prve kamera videonadzora u Zagrebu, vandali bi vjerojatno vrlo brzo bili otkriveni.