vrijeme

Vakula o toplinskim valovima i promjeni koja je pred nama: Moguće je i olujno nevrijeme

10.08.2020 u 06:59

Bionic
Reading

Ni početkom tjedna nema značajne promjene - prevladavat će sunčano i vruće, ponegdje uz opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje, ali diljem Hrvatske ne i stabilno. Mogućnost gdjekojeg pljuska i grmljavine postojat će uglavnom u gorju, unutrašnjosti Dalmacije i Posavini, kaže Zoran Vakula

Nakon umjerene bure, mjestimice i jake, zapuhat će maestral. Još nestabilnije će biti od potkraj utorka, te vjerojatno ponajviše tijekom srijede, kada će pljuskova s grmljavinom biti u mnogima krajevima unutrašnjosti, pa i ponegdje na Jadranu, osobito sjevernom.

  • +11
Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Mjestimice je opet moguće i olujno nevrijeme. Pritom će sredinom tjedna u mnogim krajevima biti manje vruće nego na njegovom početku, te vjerojatno i kraju, stoji u prognozi Zorana Vakule za HRT. 

Hrvatska danas

Pretežno sunčano i vruće, ali nestabilno. Uz lokalno će jači razvoj oblaka poslijepodne biti ponekog pljuska s grmljavinom, osobito na istoku zemlje, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, dok će na Jadranu ujutro puhati umjerena bura, zatim sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 °C, predviđa Državni hidrometeorološki zavod.