jesen pred vratima

Vakula najavljuje topliji tjedan od ovoga, ali...

20.09.2019 u 06:34

Bionic
Reading

Nakon promjene vremena sredinom tjedna najprije u sjevernijim krajevima Hrvatske, tijekom četvrtka i u južnijima - atmosfera će do nedjelje opet biti prilično stabilna pa će prevladavati sunčano, često i vedro, ali osjetno svježije nego početkom tjedna, kaže Zoran Vakula

Pritom će sve do subotnjega prijepodnevna bura ponegdje onemogućavati normalan promet, osobito podno Velebita. Na kopnu će se blizina jeseni primjećivati po mjestimičnoj jutarnjoj magli, a pri tlu gdjegod i po slabom mrazu, posebice u gorskom području, otkriva Zoran Vakula za HRT.

Već u nedjelju slijedi jugo, s njim i naoblačenje, do večeri već ponegdje na sjevernom Jadranu možda i kiša, a u još vjetrovitiji i oblačniji ponedjeljak vrlo će vjerojatno biti i izraženijih pljuskova i grmljavine, najprije na sjevernom dijelu Jadrana, zatim i drugdje.

To će biti uvod u topliji tjedan od ovoga, ali u većini Hrvatske vjerojatno i kišovitiji.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Većina ljudi ne bi trebala osjećati tegobe uzrokovane vremenom. Savjetujemo slojevito odjevanje, a kroničnim bolesnicima oprez u jutarnjim satima.