SABLASNO ZDANJE

Vadili kablove iz podruma hotela u Haludovu

14.08.2010 u 15:25

Bionic
Reading

Krčka policijska postaja zaprimila je jučer oko 15.30 sati dojavu da je u tijeku provala u objektu pored zatvorenog hotelskog kompleksa Haludovo u Malinskoj na otoku Krku

Policajci su po dolasku u prizemlje zapuštenog hotela Palace zatekli jednog, a u podrumskoj prostoriji uz hotel još pet nepoznatih muških osoba koje su u tom trenutku iz zidova vadile razne instalacijske kablove, što je vjerojatno jedino i preostalo, a što još nije ukradeno u ovom zastašujućem zdanju koje godinama zjapi prazno i čeka obnovu.

Pritom je i isključena električna energija u hotelu i na antenama u vlasništvu dviju telekomunikacijskih tvrtki iz Zagreba.

Svi zatečeni su privedeni u Policijsku postaju Krk zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe, a radi se o 38-godišnjaku i maloljetniku iz Bosne i Hercegovine, Riječaninu starosti 19 godina, 45-godišnjaku iz Sesveta te maloljetnicima iz Rijeke i Sesveta.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem pronađen je alat kojim su se koristili te više komada izrezanih instalacijskih kablova.

Protiv počinitelja nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci podnosi se kaznena prijava redovnim putem, dok će materijalna šteta biti utvrđena naknadno.