predsjednik u petrinji

Milanović o finskom ministru: I mi smo u šoku od vaše ignorancije i bezobrazluka, što vas godinama boli neka stvar za nas

13.05.2022 u 13:13

Bionic
Reading

Zoran Milanović, predsjednik RH, u Petrinji je sudjelovao je u Petrinji na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade "Gromovi', u vojarni 'Pukovnik Predrag Matanović' sudjelovao je na dodjeli beretki pripadnicima 2. mehanizirane bojne "Gromovi i održao govor nakon čega se obratio medijima

Govorio je o proširenju NATO saveza i rekao da on i premijer Andrej Plenković trebaju biti jedinstveni.

“Ljudi ne razumiju čemu služi država. Kada bi ja i Plenković bili jedinstveni shvatili bi nas ozbiljno i cijena bi biila mala. Zašto se Plenković tako ponaša ja ne znam. Nemam izbora moram se se boriti za prava Hrvata u BiH', kazao je Milanović dodavši da ne odustaje od ultimatuma. Komentirao je i izjavu Jandrokovića da ne bi bilo mudro stopirati Finsku i Švedsku.

'Drago mi je za jedan suzdržan ton, ali ušutkati me neće. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti već nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate. Neodgovorno je da netko tko vodi hrvatsku državu da ne koristi sve instrumente koje mu stoje na raspolaganju. Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija. Rusija me se ne tiče, ja pomažem sebi. Mi se ponašamo kao da nismo država. Nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore', kazao je predsjednik.

Na izjavu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je rekao da su Finci šokirani Milanovićevim izjavama predsjednik je uzvratio.

'Dobrodošli u klub. I mi smo u šoku od vaše ignorancije i bezobrazluka. Ako je to stvarno rekao. U šoku smo što ih boli neka stvar za nas već godinama', poručio je Milanović.

Zoran Milanović u Petrinji Izvor: Društvene mreže / Autor: Robert Anić / PIXSELL

Kazao je da nema nikakvih informacija o Hrvatu kojeg su zarobili Rusi, ali i rekao da mu je drgao da su ga Rusi pokazali kao trofej jer misli da će preživjeti. Naveo je da jučer u 24 sata objavljen jedan zapisnik iz MORH-a iz kojeg je jasno da je ministar obrane Mario Banožić, dok je bio ministar državne imovine, tražio da se varalice koje nisu plaćale zakup iz njih ne izbaci.

'Ta razina gorljivosti nam je trebala 1991. godine i Srbi tada ne bi došli do Dunava. Što takav čovjek radi na slobodi, a kamo li u Vladi? To je klasični kriminal. Tjerao je dvije dužnosnice da pogoduju prevarantima. Taj je trebao odletjeti prvi, katastrofa je za Hrvatsku', kazao je Milanović i prozvao oporbu u Saboru da o tome šuti.

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Upitan o mogućoj blokadi Hrvatske u Schengen od strane Slovenije kazao je da će se zeznuti ako to naprave.

'Hrvatska bez Schengena može, to treba Sloveniji', kazao je.

Komentirao je slučaj Mirele Čavajde i ponovio kako razumije da ima liječnika kojima je je problem raditi pobačaje, ali i da je nemoguće da svi imaju priziv savjesti i da je država ta koja treba osigurati da sustav normalno funkcionira.

'Nemaju svi prigovor savjesti, već ne žele raditi tuđi posao. Zašto bi netko bio budala, znam ih pet takvih. Ovi su se priklonili, ne zato što se plaše, već da sav taj teret ne pada na njih', kazao je.

Na krau je svim udbašima čestitao 'Dan bezbednosti' 13. svibnja uz dodatak - živio Ilija Čvorović.