BITKA S COVIDOM-19

U Hrvatskoj 135 novih slučajeva koronavirusa, preminule tri osobe

29.09.2020 u 07:28

Bionic
Reading

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 16380 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 275 preminulo. Ukupno se oporavilo 14947 osoba, od toga 154 u posljednja 24 sata.

14:02 Od jučer testirana 164 uzorka u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije dva nalaza su pozitivna, a ostala 162 su negativna.

13:41 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, po podacima županijskog Stožera civilne zaštite, osam je novih osoba pozitivnih na koronavirus, među kojima su četiri osobe iz Vinkovaca, dvije iz Gradišta te po jedna iz Ivankova i Borova.

13:26 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom.

12:43 U protekla 24 sata je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištem na području Grada Oroslavje (1), Grada Zlatar (1), Općine Hum na Sutli (1), Općine Mače (1) i Općine Marija Bistrica (1).

11:42 Novih 19 slučajeva zaraze zabilježeno je u zadnja 24 sata u Zagrebu zbog čega je mjera samoizolacije određena za 108 osoba, uključujući 46 srednjoškolaca i jednog nastavnika, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite. >>>Cijeli članak<<<

11:22 U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

11:00 Ruski fond za izravna ulaganja (RDIF) dosad je iz raznih zemalja svijeta zaprimio zahtjeve za ukupno više od 1,2 milijarde doza cjepiva Sputnik V koje se koristi za borbu protiv koronavirusa, prenose u utorak ruski mediji. >>>Cijeli članak<<<

10:30 Za novih devet osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji u zadnja 24 sata, a isto toliko ih je ozdravilo, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. Među novozaraženima petero su kontakti ranije oboljelih, a za četvero se još utvrđuje izvor zaraze.

U Domu za starije osobe u Delnicama, gdje se prošloga tjedna probio koronavirus kojim se zarazio 61 od ukupno 93 korisnika, stanje je sada dobro te nema novih zaraženih osoba. Jedna se štićenica vratila iz bolnice u Dom, dok u bolnici ostaje njih 12.

10:28 Ukupno 927 tisuća kuna, odobrila je Zadarska županija svojim mikro poduzetnicima i obrtnicima kako bi se lakše nosili sa posljedicama pandemije koronavirusa, objavili su iz Županijie. Potpora Županije, u iznosu od po 2.060 kuna, odobrena je za 450 subjekata, ugostiteljskih obrta, autoškola, frizerskih i kozmetičkih salona, krojačkih, trgovačkih, ribarskih i drugih obrta.

10:26 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u odnosu na podatke od jučer oboljelo je 12 osoba (2 Grad Velika Gorica, 10 Općina Rugvica), a izliječeno je 19 osoba. Od 12 novooboljelih osoba 3 su kontakti prethodno oboljelih, a u staračkom domu u općini Rugvica pozitivno je 8 korisnika i 1 djelatnik. Samoizolacija je propisana za još 119 osoba.

10:25 Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a riječ je o osobi s područja grada Bjelovara.

10:18 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 861 obrađenog testa danas je 35 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju.

10:15 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osobe od Covida-19. Oboljela osoba je s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe.

Broj novozaraženih po županijama

  • Međimurska županija - 2
  • Vukovarsko-srijemska županija - 8
  • Varaždinska županija - 0
  • Krapinsko-zagorska županija - 5
  • Grad Zagreb - 19
  • Brodsko-posavska županija - 0
  • Primorsko-goranska županija - 9
  • Zagrebačka županija - 12
  • Bjelovarsko-bilogorska županija - 1 
  • Splitsko-dalmatinska županija - 35
  • Osječko-baranjska županija - 6 + jedna preminula osoba
  • Ličko-senjska županija - 1
  • Šibensko-kninska županija - 2
  • Dubrovačko-neretvanska županija - 6
  • Požeško-slavonska županija - 5
  • Koprivničko-križevačka županija - 3
  • Istarska županija - 2
  • Sisačko-moslavačka županija - 0

10:08 Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umro je 68-godišnji muškarac iz Darde, a u Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata zaraza je potvrđena za novih šest osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. Umrli pacijent je, osim zaraze koronavirusom, imao i niz drugih komorbiditeta.

U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo tijekom u zadnja 24 sata analizirano je ukupno 276 uzoraka, a zaraza je potvrđena za po dvije osobe iz Đakova i Vuke te po jednoj iz Valpova i Strizivojne. Na liječenju u osječkom KBC-u nalazi se 21 covidom-19 zaraženi pacijent, od kojih su četiri na respiratoru.

10:00 U posljednja 24 sata zabilježeno je 135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1158. Među njima su 274 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata. Preminule su tri osobe. U samoizolaciji su trenutno 8744 osobe. Do danas su ukupno testirane 300 492 osobe, od toga 4494 u posljednja 24 sata.

9:39 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije osobe su oboljele od Covid- 19 infekcije; jedna iz Knina i jedna iz Drniša.

9:36 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i tri ženske osobe iz Dubrovnika (za tri osobe je utvrđena epidemiološka veza), jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke te jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište na području te županije (utvrđena epidemiološka veza).

8.52 U Istarskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom. Jedna osoba je iz mjera samoizolacije, uvezeni slučaj (Primorsko-goranska županija). Kod druge osobe isto se radi o uvezenom slučaju (Italija). Izliječena je jedna osoba. Trenutno je sedam aktivnih slučajeva, u samoizolaciji je 75 osoba.

8.43 U Požeško-slavonskoj županiji registrirano je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Aktivno je 97 ukupno slučajeva zaraze, 90 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a sedam osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji su 593 osobe.

8.32 Liječnici su okupljeni oko operacijskog stola na kojemu, intubirana i uspavana, leži svinja teška tridesetak kilograma. Na njoj stručnjaci veterinarske klinike sveučilišta u Panami isprobavaju novi model respiratora, namijenjen pacijentima u teškoj fazi covida-19. >>> Cijeli tekst <<<

8.16 U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze virusom SARS- CoV-2, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi sa šireg koprivničkog i križevačkog područja. Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku. U bolnici su četiri osobe, ukupno je 15 aktivnih slučajeva bolesti, u samoizolaciji su 92 osobe.

Na bolničkom liječenju su četiri osobe 👇

Objavljuje Drava.infoPonedjeljak, 28. rujna 2020.

8.04 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:20 U ponedjeljak zabilježeno je 48 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj 1.180. Među njima je 291 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Testirano je 3.029 osoba.

  • +17
Koronavirus u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

6:44 Broj mrtvih u svijetu od novog koronavirusa premašio je u utorak jedan milijun, probivši novu psihološku granicu u pandemiji koja je devastirala globalno gospodarstvo, preopteretila zdravstvene sustave i promijenila naš način života, izvijestila je novinska agencija Reuters. >>> Cijeli tekst <<<

6:30 Niz europskih zemalja u ponedjeljak je najavio da će nakon porasta broja novozaraženih uvesti nove mjere za borbu protiv širenja koronavirusa koje će uključiti ograničavanje putovanja, ranije zatvaranje barova i restorana te limitiranje javnih okupljanja, prenose agencije. Nizozemska je donijela nove mjere nakon što je broj slučajeva zaraze u drugom valu epidemije premašio rekordne brojke iz travnja. >>> Cijeli tekst <<<