VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u suncu za blagdane, početkom tjedna stiže kratkotrajna promjena vremena

21.04.2019 u 07:59

Bionic
Reading

I Uskrsnu nedjelju i ponedjeljak obilježit će sunčano i toplo vrijeme, no promjene stižu već u utorak

I tijekom Uskrsa će na istoku zemlje prevladavati vedrina, samo ponegdje uz visoke prozirne oblake. Zbog toga će jutro biti svježe, mjestimice je pri tlu moguć i mraz, a danju još toplije nego u subotu, i oko 23 °C, piše HRT.

U središnjoj Hrvatskoj podjednako toplo, a na nebu će se izmjenjivati samo koprenasti oblaci koji neće zaklanjati sunce. No uz vedru noć, i ovdje jutro svježe, mjestimice je također pri tlu moguć mraz. Mraza će ujutro biti i po kotlinama Like i Gorskoga kotara, a danju će prevladavati sunčano, uz temperaturu oko 20 °C.

Još toplije bit će duž obale sjevernog Jadrana, gdje će postupno dolaziti sve više visokih oblaka. Sredinom dana zapuhat će jugozapadnjak i jugo, koji će prema večeri postupno jačati. Jugo će od sredine dana puhati i u Dalmaciji te donositi sve više vlage, a s njom i oblake. Tijekom Uskrsa ipak samo visoke prozirne, koji neće odviše kvariti dojam sunčanog vremena. Danju će biti ugodno toplo, uz temperaturu između 20 i 23 °C, no jutro u unutrašnjosti još razmjerno svježe.

I na jugu Hrvatske više oblaka nego u subotu, ali i dalje će prevladavati sunčano uz temperaturu oko 21 °C. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak i jugo, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito.

Vremenska prognoza Uskrs Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

I dalje relativno toplo, ali promjenljivije, vjetrovitije...

Razmjerno toplo bit će i idući tjedan. U ponedjeljak još većinom sunčano, a zatim oblačnije i nestabilnije. U većini će kopnenog područja najviše oblaka biti u utorak, kada će pasti i glavnina kiše, a u gorju i unutrašnjosti Istre i Dalmacije mogući su i obilniji pljuskovi, pa i grmljavina.

  • +13
Lijep i sunčan dan turisti iskoristili u Nacionalnom parku Krka Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na Jadran će kiša stići prije - u ponedjeljak navečer, najprije na dalmatinske otoke, a zatim će se u noći na utorak proširiti na cijelu obalu. Mjestimice može biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Od srijede opet sunčanije, no i dalje nestabilno. Novi će tjedan proteći u znaku juga, koje će često biti jako, u utorak ponegdje i olujno.