ZADNJI TRZAJI ZIME

Uživajte u suncu, slijedi pad za 10°C

02.03.2012 u 10:38

Bionic
Reading

Nakon današnjeg dana, koji će biti najtopliji u tjednu, te ugodnog i suhog ranoproljetnog vikenda, početkom sljedećeg tjedna uslijedit će nekoliko oblačnijih dana, a temperature će se vratiti na razine koje priliče ovom dobu godine. Vikend će još biti pogodan za izlete, pa ga iskoristite, poručuju prognostičari

Subota će unutrašnjosti Hrvatske donijeti suho i djelomično sunčano vrijeme. Povremeno će biti više oblaka, a uz sjeverne vjetrove malo će zahladiti pa će popodnevna temperatura biti u rasponu od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu će u subotu biti pretežno sunčano, no na sjevernom Jadranu popodne se očekuje promjenjiva naoblaka. U noći će puhati slaba do umjerena bura, a danju slab vjetar južnih smjerova. Jutro će biti malo toplije, a najviše dnevne temperature od 15 do 22°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti još oblačnije i svježije, ali većinom suho. Jutarnja temperatura kretat će se od -1 do 4°C, a dnevna između 4 i 9°C.

Na Jadranu će u nedjelju biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Više oblaka bit će u drugom dijelu dana kada je uglavnom na sjevernom Jadranu moguća slaba kiša. Zapuhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura. Najviše dnevne temperature bit će nekoliko stupnjeva niže u odnosu na subotu.

U ponedjeljak će u kopnenom području biti pretežno oblačno, ali većinom suho. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura kretat će se od -3 do 2°C, a najviša dnevna od 3 do 8°C.

Na Jadranu će u ponedjeljak biti pretežno oblačno, ponegdje uz mogućnost za vrlo malo kiše. Puhat će slaba do umjerena bura, a u Dalmaciji ponegdje južni vjetrovi. Jutarnja temperatura bit će od 4 do 8°C, a najviša dnevna od 9 do 14°C.

U utorak će u kopnenom području biti pretežno oblačno, a u gorskim krajevima postoji mogućnost slabih oborina. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura kretat će se od -2 do 2°C, a najviša dnevna između 3 i 8°C.

Na Jadranu će u utorak biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Puhat će umjerena i pojačana bura uz temperaturu većinom između 7 i 12°C.

Od srijede će u kopnenom području biti djelomično sunčano i većinom suho. Jutarnje temperature bit će malo ispod nule uz mraz, a najviše dnevne od 4 do 9, prema kraju tjedna i više.

I na Jadranu će od srijede biti sunčanije uz povremeno umjerenu i jaku buru. Temperatura zraka lagano će rasti i do kraja tjedna ponovno hvatati 15 stupnjeva, rekao je predsjednik udruge Crometeo Kristijan Božarov.

Zanimljivosti

4. ožujka 1956. na Savi kod Jasenovca i Slavonskog Šamca zabilježena je najkasnija pojava leda.

5. ožujka 1963. u Varaždinu izmjerena je najniža ožujska temperatura u Hrvatskoj od -23,4°C.