ZANIMLJIVA METODA

Uzgojem marihuane protiv nezaposlenosti

03.03.2012 u 10:47

Bionic
Reading

Nezaposlenost i ekonomska stagnacija problemi su s kojima se španjolsko društvo posljednjih mjeseci sve teže nosi. Dok su stanovnici seoceta Villamayora de Santiaga tim mukama nedavno odlučili stati na kraj povratom starih pezeta, koje su umjesto omraženih eura počeli koristiti kao sredstvo plaćanja, njihovi zemljaci iz Rasquere odlučili su se na nešto riskantniji potez - masovni uzgoj marihuane

Kako piše Guardian, katalonski gradić donedavno je bio idealno mjesto za život, no recesija je uzela svoj danak pa je danas Rasquera sve samo ne prosperitetni kraj u kojem bi mladi htjeli nastaviti život i zasnovati obitelj. Rekordna nezaposlenost dovela je gradske oce 'do zida' pa su prije nekoliko dana na sjednici donijeli odluku da dio zemljišta daju u zakup jednoj grupaciji iz Barcelone za sadnju i uzgoj marihuane.

Iako time ne krše postojeće zakone, potakli su niz kontoverzi, no time se ne opterećuju jer će im ova poslovna transakcija osigurati 40 novih radnih mjesta i godišnju premiju u vrijednosti od 650.000 eura. Objavljeno je da će ugovor s barcelonskom tvrtkom biti vrijedan 1.3 milijuna eura te da će pokrivati sadnju na ukupno sedam hektara.