problem za drugog čovjeka stranke

Uže Predsjedništvo HDZ-a odmah nakon Uskrsa raspravlja o Milijanu Brkiću?

20.04.2019 u 22:16

Bionic
Reading

Nakon što je protiv njega podignuta kaznena prijava, a osječko Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo da ga istražuje, o Milijanu Brkiću moglo bi se početi razgovarati i u vrhu HDZ-a

U utorak se sastaju Predsjedništvo HDZ-a i Nacionalno vijeće. No, prije toga, na inicijativu Plenkovića, sastat će se uže predsjedništvo. Tema razgovora, javlja N1, bit će Milijan Brkić.

No, pitanje je hoće li se pojaviti i sam Brkić. Plenković je ovih dana o svom zamjeniku bio suzdržan, a Brkić misteriozan.

Da se s Brkićem razgovor mora obaviti naznačio je početkom tjedna i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Nakon što je protiv njega podignuta kaznena prijava, Brkić je kazao da je 'sramotno u što su pojedinci pretvorili institucije'. Upitan kako gleda na takve kritike koje dolaze od Brkića, Jandroković je kazao da će razgovarati s njime.

'Takve optužbe su ozbiljne i morat ćemo razgovarati. Ne znam na temelju čega ih temelji, ali ako ima dokaze, mora ih predstaviti. Ali rano mi je o tome govoriti jer ne znam sve informacije što stoje u kaznenoj prijavi', kazao je Jandroković.

  • +40
Milijan Brkić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U međuvremenu i osječko Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je da istražuje Brkića. Osim njega istraga je pokrenuta i protiv Franje Varge, Brkićevog brata Joze Brkića i Blaža Curića.

Osječko Općinsko državno odvjetništvo u priopćenju navodi da su pokrenute istražne radnje protiv četvorke zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka.