HELIKOPTERI NA TERENU

Uzbuna u Essexu zbog dojave o velikoj mački

27.08.2012 u 15:27

Bionic
Reading

Policija u Essexu intenzivno pretražuje područje u blizini grada Clacton-on-Sea zbog dojave o velikoj mački viđenoj kako slobodno šeće poljem. U međuvremenu javili su se i neki koji su čuli 'lavlju riku'. Britanski mediji prate tijek pretrage, a stanovnici su u strahu od napada životinje ograničili dnevne aktivnosti

Divlju životinju vidio je Bob Martin, Britanac na godišnjem odmoru, u nedjelju oko 19 sati.Martin tvrdi da su on i njegova supruga ugledali veliku mačku, a prvo što im je palo na pamet bilo je da je u pitanju lav.

Stručnjaci iz zoološkog vrta Colchester kažu da na temelju fotografije nije moguće točno identificirati životinju.

'Vjerujemo da smo vidjeli veliku mačku pokraj stabla, a činilo se da će se popeti na njega. Ali nije, nego je sjela. Vjerujem da nas je čula s druge strane polje i samo je sjedila, gledajući u nas', rekao je Martin.

'Prvo smo pomislili da je riječ o lavu, ali životinja je bila udaljena od nas nekoliko stotina metara. Gledali smo kroz dalekozor, bilo je impresivno.'

Na lice mjesta poslani su naoružani policajci, a teren pretražuju i dva policijska helikoptera, od kojih jedan s termalnim kamerama.

Anthony Tropeano iz zoološkog vrta Colchester kaže da se na fotografiji vidi životinja svijetlosmeđe boje, ali se zbog loše kvalitete slike ona ne može sa sigurnošću identificirati.

Stanovnicima okolnog područja policija je sinoć savjetovala da ne izlaze u šetnju.

Žitelj obližnjeg St.Osytha, Che Kevlin, tvrdi da je oko 22 sata čuo 'glasnu riku'. Neposredno nakon toga dobio je SMS poruku od rođaka koji ga je upozorio da je u blizini odbjegli lav.

Na tom području nedavno je boravio cirkus, no u naknadnom kontaktu s vlasnicima ustanovljeno je da oni ne drže lavove.