užas kod vinkovaca

Cure detalji nesreće u kojoj je poginulo četvero mladih: Bili u kafiću i krenuli po burek; proglašen dan žalosti

30.07.2020 u 09:42

Bionic
Reading

Četiri mlade osobe poginule su noćas oko 1 sat u prometnoj nesreći koja se dogodila u Starim Mikanovcima nedaleko od Vinkovaca, izvijestila je u četvrtak vukovarsko-srijemska Policijska uprava

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji vozač uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste izgubio nadzor nad osobnim automobilom „Audi“ đakovačkih registracijskih oznaka, sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću, pojasnili su iz policije.

Uslijed udara, 19-godišnji vozač, 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji putnik i 20-godišnji putnik na stražnjem sjedištu smrtno su stradali na mjestu prometne nesreće. Očevid prometne nesreće provela je državna odvjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima u suradnji s policijom.

Nakon stravične nesreće u noći na četvrtak u Starim Mikanovcima, a u kojoj su život izgubila dva Vrbičanina, jedan Mrzovićanin i mlada Mikanovčanka čije je podrijetlo iz Vribe, svi u dobi od 18 do 20 godina, semeljački kraj zavijen je u crno, javlja Glas Slavonije.

Njegova dva susjedna sela, Vrbica i Mrzović, ne pamte ovakvu tragediju. Kako neslužbeno doznajemo, četvero mladih bilo je sinoć u kafiću u Vrbici i pri njegovom zatvaranju odlučilo je u susjedne Stare Mikanovce otići na burek, te djevojku iz tog sela ujedno i povesti kući. Sjeli su u Audi koji je vozio mladi 19-godišnji Mrzovićanin, te su već po izlasku iz Vrbice razvili veliku brzinu zbog koje je automobil izletio s ceste, preko 'oranja', i na ulazu u Stare Mikanovce udario u kuću koja je u izgradnji. Na cesti između Vrbice i Mikanovaca je zavoj, iza vrbičkog groblja.

  • +6
Prometna nesreća u Starim Mikanovcima Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

-Za našu općinu i sve obitelji to je velika tragedija. Tragedija je da se nešto takvo desi starijim ljudima, a komili ovakvoj mladosti čiji je prosjek 20 godina. U vrijeme kada nas mladi napuštaju trbuhom za kruhom, nama se događa da u isto vrijeme pogine četvero praktički djece. Svim obiteljima izražavamo našu najiskreniju sućut, izjavio je načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević. Dodaje, Općina će proglasiti dan žalosti i to na dan sahrane četvero mladih.