MALVERZACIJE NEKRETNINAMA

Uz Vinku, osumnjičen i sin Matteo Cetinski

03.10.2011 u 13:11

Bionic
Reading

U nastavku kriminalističkog istraživanja malverzacija prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovačkog društva Kermas, šestero osumnjičenih za zlouporabu položaja i ovlasti, na čelu s bivšim Končarovim prijateljima Vinkom i Mirkom Cetinskim, sumnjiče se i za pranje novca, pri čemu su im pomagali i neki članovi obitelji

Naime, službenici Policijske uprave istarske utvrdili su kako su dosad prijavljene osobe iz Rovinja Vinka Cetinski (64), suprug Mirko Cetinski (64), Boris Sorgo (50) i Marin Sorgo (27) te Željan Hrvatin (42) i Romina Hrvatin ( 39), koji su pod istragom zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, zajedno s članovima svojih obitelji, 38-godišnjakom iz Zagreba, 48-godišnjakinjom iz Rovinja i 69-godišnjakom iz Rovinja, počinili kazneno djelo pranja novca.

Neslužbeno se doznaje da je osumnjičeni 38-godišnjak mlađi sin Mirka i Vinke Cetinski, Matteo, dok su novoosumnjičeni muškarac i žena iz Rovinja članovi obitelji Sorgo i Hrvatin.

Kako je izvijestila PU istarska, dosad prijavljene osobe su na štetu trgovačkog društva iz Pule pribavile za sebe protupravnu imovinski korist u ukupnom iznosu od oko 73 milijuna kuna te su s ciljem prikrivanja pravog izvora novca, tijekom 2007., 2008., 2009. i 2010. godine, novčana sredstva ulagali u bankarski sustav i sklapali pravne poslove kojima se stječe imovina (to jest u nekretnine, vozila, plovila, vrijednosne papire). 'Dijelom novca, za koji su znali da je protupravno pribavljen od strane članova njihovih obitelji, a također s ciljem da prikriju njegov pravi izvor, raspolagali su i 38-godišnjak iz Zagreba, 48-godišnjakinja iz Rovinja te 69-godišnjak iz Rovinja', kazao je Valter Opašić.

Kako veli, o rezultatu provedenog kriminalističkog istraživanja izvješteno je Županijsko državno odvjetništvo u Puli, koje je dostavilo obavijest da je protiv devet osoba, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno protiv sigurnost platnog prometa i poslovanja – pranje novca, Istražnom centru Županijskog suda u Puli podnesen zahtjev za proširenje istrage.