VAL RAZBOJSTAVA U ZAGREBU

Uz prijetnju elektrošokerom pljačkali dućane

23.01.2010 u 15:13

Bionic
Reading

Na zagrebačkom području tijekom petka dogodilo se čak devet razbojstava, najveći plijen od 70 tisuća kuna trojica naoružanih pljačkaša odnijela su iz automat kluba u Dubravi, a u dva su slučaja žrtve prijavile da im je novac otuđen uz prijetnju elktrošokerom što, po tvrdnjama zagrebačke policije, nije uobičajeno u kriminalnoj praksi.

Automat klub u Dubravi opljačkan je sinoć nešto prije 20 sati kada su trojica muškaraca s maramama zavezanima preko donjeg dijela lica upali u prostoriju gdje je uz dvije zaposlenice bilo i dvadesetak gostiju. Jedan od razbojnika bio je naoružan automatskom puškom, dok su druga dvojica u rukama imali pištolje. I dok je muškarac naoružan automatom gostima naredio da legnu na tlo prijeteći da će zapucati, razbojnici s pištoljima prišli su djelatnicama na blagajni i uzeli novac. Sva trojica potom su pobjegla s mjesta zločina, a policija im nije ušla u trag unatoč snimkama sigurnosnih kamera.

Neobična razbojstva uz prijetnju elektrošokerima dogodila su se u trgovinama na Trešnjevci i Pešćenici, a u policiji nisu mogli potvrditi sumnjaju li da su za oba, vrlo slična, zločina odgovorni isti kriminalci.

Prva je, oko 18 sati, opljačkana Konzumova trgovina na Peščenici gdje su dvojica muškaraca blagajnici prislonila elektrošoker na tijelo i uzeli nekoliko tisuća kuna nakon što je otvorila kasu u namjeri da im naplati izabrane proizvode.

Na sličan je način sat vremena kasnije utržak ukraden i iz Dione na Trešnjevci, a i ovoga su puta u akciji sudjelovala dva pljačkaša.

Zanimljivo je da su u oba slučaja razbojnike pokušali spriječiti u zločinu - na Peščenici je u pomoć kolegici priskočila druga prodavačica, dok su ih na Trešnjevci, uz napadnutu prodavačicu, pokušala zaustaviti dvojica kupaca.

U red neobičnih zločina spada i pljačka u Držićevoj aveniji gdje su trojica muškaraca oko 18,30 sati drvenom letvom izudarali 39-godišnjeg čuvara gradilišta s kojega su željeli ukrali četrdesetak litara goriva. Na kraju su osim bačve goriva uzeli i novac te mobitel muškarca kojega su napali, ali i televizor iz kontejnera na gradilištu.

U ostalih pet razbojstava po nekoliko tisuća kuna naoružani su razbojnici uz prijetnje pištoljima opljačkali iz benzinske postaje na Trnju, tvrtke za igre na sreću iz Velike Gorice, ljekarne na Trešnjevci te dviju kladionica na Trnju i jedne na Trešnjevci.