KLIN SE KLINOM

Uz ovaj tečaj riješite se straha od letenja

06.10.2016 u 13:52

Bionic
Reading

Ako ste u 64 posto žena ili 36 posto muškaraca koji imaju strah od letenja, tečaj koji uključuje predavanja, vježbe opuštanja i tehnike za rješavanja straha mogao bi vam pomoći

Tečaj oslobađanja straha od letenja pokrenuo je British Airways 80-ih godina prošlog stoljeća, a od 2011. on postoji i u Hrvatskoj. Tečaj traje jedan dan, od ranih jutarnjih do kasnih popodnevnih sati, a grupe obično čini do 20 polaznika koji osim učenja o strahu od letenja odlaze i na svoj prvi let avionom.

Predavanja drže kapetan putničkog zrakoplova, kontrola leta, kabinsko osoblje, meteorologija te psiholog i stručnjak za vježbe opuštanja

'To je jedan cjelovit pristup koji se sastoji od znanja, tehnika za rješavanje straha i vježba za opuštanje. Bitno je naglasiti da su grupe male, a sva pitanja uvijek budu odgovorena. Polaznicima obično budu zadovoljno to što mogu razgovarati i postavljati pitanja našem kapetanu, koji inače vozi Boeing 747, ili našim ostalim stručnjacima s pozamašnim iskustvom u avijaciji. Također je važno naglasiti da je naš stručni tim cijelo vrijeme s polaznicima od prve minute predavanja do leta zrakoplovom. Uvijek bude zanimljivih pitanja i pod pauzama kada jednostavno neformalno razgovaramo, odgovaramo na njih i ohrabrujemo naše polaznike', rekao je Matej Emer, voditelj produkcije tečaja.

Uspješnost je tečaja 98 posto, a polaznici, koji u početku imaju strah i tremu, nakon leta s osmijehom daju komentare poput: 'Zašto nisam ovo prije napravio?' ili 'Idemo napraviti još jedan krug'.

Prvi idući tečaj održat će se u subotu, 19. studenog, a svi koji žele ukloniti strah od leta avionom mogu se prijaviti do 10. studenog. Cijena tečaja je 2.199 kuna plus PDV i uključuje ručak, stanke za kave, prijevoz autobusom do zračne luke i natrag, popodnevni let putničkim avionom, radne materijale, puno pažnje te profesionalan i izuzetno motiviran tim stručnjaka iz svijeta avijacije.