legalizacija hotela

Uz načelnika iz Ministarstva graditeljstva zbog mita uhićena još trojica osumnjičenih

17.04.2019 u 10:38

Bionic
Reading

Uz načelnika sektora za pravne poslove Josipa Bienenfelda u antikorupcijskoj akciji zbog mita u utorak su uhićene još tri osobe, a svi bi u srijedu prijepodne trebali biti ispitani u splitskom Uskoku, doznaje se iz izvora bliskih istrazi

Prema neslužbenim podacima uz Bienenfelda su uhićeni i pomoćnik direktora Sektora razvoja i investicija u Janafu Željko Korica, koji je bio inspektor u Ministarstvu graditeljstva te poduzetnici Borislav Bašić i Zoran Sikirica.

Nakon uhićenja svi su, kako se doznaje, predani pritvorskom nadzorniku, a nakon ispitivanja u Uskoku tužiteljstvo će odlučiti hoće li pokrenuti istragu i od suca istrage tražiti da im odredi istražni zatvor.

Istražitelji sumnjaju da je Bienenfeld primio mito i zauzvrat dvojici investitora sastavio upit za legalizaciju dijela hotela Villa Harmony Bačvice u Splitu. Potom je, kako se doznaje, u ime Ministarstva graditeljstva taj upit pozitivno ocijenio i odobrio legalizaciju dijela hotela.

Jutarnji list piše da policija i Uskok terete Sikiricu, člana Uprave tvrtke Špinut, koja je sagradila hotel Villa Harmony na Bačvicama, da je putem bivšega prokurista Špinuta Bašića te Korice, koji je ranije bio inspektor u navedenome Ministarstvu, s Bienenfeldom dogovorio da mu ovaj u zamjenu za novac pomogne oko legalizacije jednoga djela hotela.