ODVJETNIK LUKA ŠUŠAK

'Uz Brodarca treba goniti i Franju Gregurića'

20.06.2011 u 17:35

Bionic
Reading

Đuro Brodarac, ratni načelnik sisačke policije te njegov tadašnji zamjenik Vladimir Milanković uhićeni su danas zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom. Odvjetnik Luka Šušak još je prije podnio kaznenu prijavu za ubijene u Sisku, međutim i sud i Općinsko državno odvjetništvo su tužbu odbili. Šušak tvrdi da bi uz Brodarca kazneno trebalo goniti i vojnu policiju i krizni štab, kojemu je na čelu bio Franjo Gregurić

'Suci i Općinsko državno odvjetništvo su jednoobrazno odbili tužbu. Sjeli su na račune i nekretnine obitelji žrtava koje to ne uspijevaju isplatiti, stoga su pokrenute ovrhe', pojasnio je u razgovoru za tportal odvjetnik Luka Šušakkoji je još prije podnio kaznenu prijavu za ubijene u Sisku.

Šušak tvrdi da nisu u obzir uzeli Ženevsku konvenciju te su tvrdili da se ne radi o kaznenom djelu protiv civilnog stanovništva.

'Bit će komplicirano. Treba optužiti i vojnu policiju i krizni štab skupa s Franjom Gregurićem koji je bio glavni za krizni štab', ukratko je Šušak prokomentirao slučaj Brodarac.