OPET U ELEMENTU

Predsjednica se cijeli dan slikala s navijačima, na tribinama odjenula i dres, a na koncu se zahvalila Daliću i igračima

24.03.2019 u 17:01

Bionic
Reading

Mađarska i Hrvatska igrale su kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo u Budimpešti, a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nije propustila niti ovu priliku da se prikaže kao velika navijačica nogometne reprezentacije.

Predsjednica je na tribinama Groupama Arene u Budimpešti bila u društvu svoje desne ruke, šefice protokola Natalije Hmeline te povjerenika za mlade i sport u Uredu predsjednice, Tomislava Mažara, s kojima već redovito posjećuje utakmice nogometne, ali i drugih reprezentacija. Nakon poraza napustila je stadion s tužnim izrazom lica, a na Facebooku objavila poruku: 'Dragi Zlatko, dragi Vatreni, uvijek s vama, uvijek vjerna! Vaša Kolinda'.

Iz Ureda predsjednice priopćeno je kako se uoči okršaja Grabar-Kitarović sastala s mađarskim predsjednikom Janosom Aderom i premijerom Viktorom Orbanom.

  • +6
Predsjednica Grabar Kitarović prati utakmicu Mađarska - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Razgovarali su o nizu zajedničkih tema i razmijenili mišljenja o hrvatsko-mađarskim odnosima i zajedničkoj suradnji unutar Europske unije i NATO-a, priopćio je predsjedničin ured ne navodeći pojedinosti.

Prilikom boravka u mađarskoj prijestolnici, Grabar-Kitarović se susrela i s hrvatskom manjinskom zajednicom te bila na misi u crkvi Rana Sv. Franje, stoji u priopćenju.

Ranije tijekom dana, predsjednica se slikala i s velikim brojem navijača te fotografije objavila na svojoj stranici na Facebooku. Na stadionu se, pak, presvukla u reprezentativni dres.

Podsjetimo, u četvrtak nakon utakmice protiv Azerbajdžana predsjednica je imala ponešto za reći i o taktici.

'Vidjeli smo koliko smo bili dominantniji, nismo iskoristili toliko šansi, a oni su od dvije šanse iskoristili jednu. Mislim da je malo previše igrača ostalo u sredini. Ja bih ih malo više isturila u napad. Mislim da moramo biti malo agresivniji. Znate kako je uvijek mislim - 'no risk, no profit'. Treba malo ponekad i riskirati', izjavila je hrvatska predsjednica u miks zoni podno južne tribine maksimirskog stadiona.

  • +17
Okupljanje navijača uoči kvalifikacijske utakmice s Mađarskom za EP 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL