300.000 DOLARA POTONULO

Utopilo se šest pirata sa Sirius Stara

10.01.2009 u 12:24

Bionic
Reading

Šestorica somalijskih pirata utopila su se, a četvorica se smatraju nestalima prilikom evakuacije sa saudijskog tankera Sirus Star, koji je oslobođen u petak, a istog dana oslobođen je i iranski teretni brod, javljaju u subotu agencije

'Šest naših pripadnika nestalo je u moru nakon što se njihov čamac, kojim su napustili saudijski supertanker, prevrnuo', priopćio je telefonom iz Harardhere, 300 kilometara sjeverno od Mogadišua, vođa piratske skupine Mohamed Said, prenosi agencija AFP.

Saudijski supertanker Sirius Star sa 25 članova posade, među kojima je i hrvatski pomorac, oslobođen je u petak nakon što je plaćena otkupnina u iznosu od 3 milijuna dolara.

Prema Saidovim riječima, osam pirata iz prevrnutog čamca je preživjelo no sa šest utopljenika nestalo je i 300.000 dolara.

Istog dana somalijski pirati oslobodili su iranski teretni brod koji je otet prošlog studenog u Adenskom zaljevu, javio je u subotu iranski državni radio. Tvrtka Iran Shipping Lines (IRISL) priopćila je da je brod Delight oslobođen u petak navečer i da plovi prema Iranu sa svih 25 članova posade koji su u dobrom stanju. Za sada se ne zna je li Iran platio otkupninu.