UBOJSTVO U LICI

Ustrijelio susjeda nakon dugotrajne zavade

Bionic
Reading

Iz vatrenog oružja jutros je mjestu Aleksinica kod Pazarišta ubijen muškarac, kratko je izvijestila ličko-senjska policija koja je uhitila počinitelja

Ličko-senjska Policijska uprava (PU) izvijestila je da je oko 11 sati primila dojavu da je u Aleksinici počinjeno ubojstvo. Prema prvim informacijama, iz vatrenog je oružja ubijen muškarac, a počinitelj je uhićen, priopćeno je.

Zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Zdravko Car, koji je vodio očevid, izjavio je za Hinu da je na livadi u zaseoku Kučani kod mjesta Aleksinica u Lici očevid ubojstva završio oko 15 sati, te će tijelo ubijenog muškarca biti prevezeno na obdukciju.

Jutarnji list
piše da je Ante Ćaćić (55) hladnokrvno iz puške M48 ubio svojeg susjeda Ivana Kučana (54) s kojim je bio u dugogodišnjoj zavadi. Tragedija se dogodila na polju tik uz selski put, stotinjak metara od ubojičine, odnosno tristotinjak metara od doma ubijenoga Kučana.

Od mještana Jutarnji list doznaje da je ubojicu policiji predao njegov vlastiti sin, te da on pritom nije pružao otpor.

'Njih dvojica zajedno su odrasli, znaju se jako dobro. Svađali su se godinama oko zemlje. Koliko znam, Ćaćić je stalno prisvajao neku Ivanovu zemlju. Stalno je dolazila policija, ali očito se problem nije mogao riješiti. Prošao je cijelo ratište u Domovinskom ratu, a pogledajte kako je završio', priča nećak preminulog Ivana Kučana, dodajući da je njegov ujak imao suprugu i maloljetnu kćer.