'MRZIN ŠKOLU I SRBE'

Ustaške i nacističke grafite pisala su - djeca

07.03.2019 u 11:11

Bionic
Reading

Splitska policija ušla je u trag autorima uvredljivih grafita s porukama mržnje, između ostalog i onih s ustaškim i nacističkim znakovljem, koji su početkom veljače osvanuli na pročelju dviju osnovnih škola i jednog vrtića. Radi se o djeci

Kako su službeno objavili u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, dvojica maloljetnika u periodu od 2. do 19. veljače 'u više navrata su na više pročelja zgrada u užem dijelu grada te na pročeljima dvije osnovne škole i dječjeg vrtića sprejem ispisivala razne grafite neprimjerenog, uvredljivog i drugog sadržaja'.

Protiv njih je zamjeniku državnog odvjetnika specijaliziranog za mladež podneseno posebno izvješće zbog oštećenja tuđe stvari.

Grafiti su se počeli pojavljivati neposredno nakon incidenta s vaterpolistima Crvene zvezde, a naišli su na žestoku osudu u javnosti, između ostalog poruku gradonačelnika Andre Krstulovića Opare da 'ti ljudi nisu Split'.

Poruke na zidovima mahom su se odnosile na policiju i Srbiju, a uz niz nesuvislih fraza iscrtani su kukasti križ, ustaško slovo 'U' i parola 'Mrzin školu i Srbe'.

  • +3
Vandalizam u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX