PREMALA KAPELICA VOJNOG ORDINARIJATA

Usred krize MORH planira crkvu za vojsku i policiju

09.09.2011 u 11:27

Bionic
Reading

U nekoliko sati Ministarstvo obrane objavilo je jučer u Narodnim novinama pa poništilo natječaj za 'urbanističko arhitektonski idejni projekt stolne crkve Vojnog ordinarijata u Zagrebu', piše Novi list nakon čijeg je upita natječaj poništen

Natječaj za gradnju stolne crkve Vojnog ordinarijata u Zagrebu objavljen je u jutarnjim satima u Narodnim novinama, no nakon upita Novoga lista o kakvom se točno projektu radi i o njegovoj financijskoj konstrukciji, iz MORH-a je tijekom poslijepodneva Novom listu stigao neočekivani odgovor.

'Vezano uz vaš upit izvješćujemo vas da je Ministarstvo obrane donijelo odluku o poništenju predmetnog natječaja s danom 8. rujna 2011. godine', navela je MORH-ova Služba za odnose s javnošću u odgovoru Novom listu, pravdajući se zakonskim odredbama kojima je uređena javna nabava u Hrvatskoj.

'Ministarstvo obrane donijelo je odluku o poništenju objavljenog natječaja jer se naknadno uvidjelo da nisu ispunjeni svi potrebni uvjeti za provođenje istog (ne raspolaže se svom potrebnom dokumentacijom za provođenje postupka) te smo bili obvezni, po sili Zakona o javnoj nabavi, poništiti taj javni natječaj', navodi MORH u svom odgovoru.

Premda je odluka o javnom natječaju javno postala dostupna jučer, 8. rujna, u MORH-u tvrde da je natječaj zapravo raspisan dan ranije, 7. rujna, što bi značilo da nisu objavili i poništili nadmetanje u roku od samo nekoliko sati, a nisu bili voljni ni kazati o kakvom je projektu riječ.

Novi list, međutim, neslužbeno doznaje da bi to trebala bila glavna crkva Vojnog ordinarijata, odnosno glavna crkva za cijelu hrvatsku vojsku i policiju, jer iako unutar zgrade Vojnog ordinarijata postoji kapelica, ona je samo priručni prostor za mise.