ISKAKANJE VLAKA

Uspostavljen željeznički promet kod Knina

10.01.2010 u 19:50

Bionic
Reading

Željeznički promet na pruzi između kolodvora u Unešiću i Perkoviću ponovno je uspostavljen večeras u 18,25 sati, izvijestile su Hrvatske željeznice

Promet između ta dva kolodvora na pruzi Oštarije - Split prekinut je jutros u 6,40 sati jer je iskočio drugi vagon teretnog vlaka s osam vagona natovarenih ureom, koji je iz Kutine vozio u Šibenik.

Oko 800 metara prije nego je vlak ušao u kolodvor u Perkoviću iz Knina, drugi vagon je iskočio iz kolosijeka i prevrnuo se na bočnu stranu pored pruge. Teret iz vagona se isipao pored pruge, a nastala su i manja oštećenja na pruzi. U događaju nitko nije ozlijeđen i nije bilo opasnosti za okoliš jer su sve ekipe, predviđene za takve okolnosti, stigle na mjesto događaja i uklanjaju posljedice te nezgode.

Očevid je u tijeku.

Kad se očistilo mjesto na kojem je bila rasuta urea, vagon je podignut i cijela je kompozicija povučena u kolodvor u Perkoviću.

Upravitelj infrastrukture osnovao je sedmeročlano povjerenstvo za istragu od stručnjaka HŽ-Infrastrukture, HŽ-Vuče vlakova i HŽ-Carga.