DVA MJESECA BEZ SANACIJE

Uskoro prosvjed zbog odrona između Makarske i Vrgorca

22.12.2010 u 10:33

Bionic
Reading

Stanovnici Zabiokovlja u petak će organizirati prosvjede na Ravči zbog odrona na cesti između Makarske i Vrgorca. Ni dva mjeseca poslije Hrvatske ceste nisu sanirale cestu pa je cijelo Zabiokovlje u izolaciji zbog odrona stijene na biokovskom prijevoju Stupica

Oko 200 ljudi iz Vrgoračke krajine koji svakodnevno putuju na posao u Makarsku te Makarani koji rade u Vrgorcu, umjesto dosadašnjih 35, voze 80 kilometara do posla. Stanovnici Vrgoračke krajine moraju preko Ploča ili Šestanovca putovati do

Makarskog primorja, trošiti dvostruko više benzina i plaćati cestarinu, a nakon svih obećanja o sanaciji državne ceste D 512, u dva mjeseca nakon odrona nije učinjeno ništa.

Hrvatske ceste su obećale probijanje 170-metarskog tunela kroz najopasniji dio Stupice, a početak radova je bio najavljen za početak prosinca, ali od svega ostala su samo prazna obećanja. Dok Hrvatske ceste nude studije i stručne analize rješenja problema, koje traju evo već dva mjeseca, lokalni građevinarci daju ponude po kojima se kamen može maknuti za tjedan dana, nakon čega bi se cesta ponovno mogla pustiti u promet.

Dva mjeseca lažnih obećanja ponukala su stanovnike Zabiokovlja da za petak 24. prosinca, točno dva mjeseca nakon odrona (24. listopada), u podne na Ravči, na cesti koja vodi na autocestu Dalmatinu, najave prosvjed kojim žele upozoriti na problem zbog kojeg se čitav kraj našao u izolaciji.