NOVO PRIPREMNO ROČIŠTE

Uskoro počinje suđenje Polančecu za slučaj Spice

02.05.2011 u 06:52

Bionic
Reading

Nakon gotovo tri mjeseca slučaj Spice bi trebao biti spreman za sudnicu. Odvjetnik prvooptuženog Damira Polančeca Anto Nobilo rekao je da bi danas i sutra sudac Siniša Pleše trebao završiti s pripremnim ročištima i zakazati datum suđenja

'U ponedjeljak nastavljamo s pripremnim ročištem koje bi se moglo nastaviti i u utorak. Danas je red na nama da se očitujemo o dokaznim prijedlozima USKOK-a i predložimo svoje dokaze. Nakon toga sudac treba odrediti početak suđenja', rekao je Anto Nobilo za tportal.

Kazao je da nakon mjeseci pripreme za suđenje danas neće sudu predstaviti ništa novo ni iznenađujuće: 'Mi se komotno osjećamo i slažemo se sa svim dokazima USKOK-a.'

Sudac je najavio da će se suđenje odvijati u kontinuitetu po tri dana tjedno jer je slučaj prekompliciran i ne smije biti većih pauza između ročišta.

USKOK tereti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca Zdravka Šestaka Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela optuženi se terete za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te za protuzakonito posredovanje.