ZBOG FIMI MEDIJE?

USKOK u Croatia osiguranju i Hrvatskoj lutriji

28.01.2010 u 20:29

Bionic
Reading

U sklopu 'provjetravanja' javnih poduzeća USKOK je otvorio istrage u Croatia osiguranju i Hrvatskoj lutriji

Akcija je pokrenuta zbog sumnje da je preko marketinške agencije Fimi media iz ova dva poduzeća izvučeno desetak milijuna kuna koji su se, navodno, slili na račune bliskih prijatelja bivšeg premijera Ive Sanadera.

Novoj TV su u policiji potvrdili da su njihovi istražitelji ušli u nekoliko državnih tvrtki. Fimi media našla se u središtu skandala jer je od relativno nepoznate tvrtke narasla u marketinškog diva i sve to zahvaljujući ekskluzivnoj suradnji s dvadesetak državnih poduzeća. Fimi media je u vlasništvu Nevenke Jurak koja je bliska s Mladenom Barišićem, donedavnim blagajnikom HDZ-a i najbližim suradnikom Ive Sanadera

Tako je Fimi media s Croatia osiguranjem sklopila posao težak devet milijuna kuna. Iz Croatia osiguranja opovrgnuli su bilo kakve kriminalne radnje vezane uz taj ugovor, objasnivši da su cijenu spustili sa 15 na devet milijuna kuna te da je Fimi media odabrana na zakonski raspisanom natječaju.

Kako Nova TV doznaje, policija je danas posjetila i sjedište Hrvatske lutrije, također zbog poslovanja sa spornom marketinškom agencijom, zbog čega se žalila brojna konkurencija.