PRIMAO MITO?

USKOK pretražuje stan suca Pešutića!

11.10.2011 u 12:15

Bionic
Reading

Sudac splitskog Općinskog suda Robert Pešutić, javnosti najpoznatiji po oslobađajućoj presudi Anti Đapiću i Borisu Kandareu u aferi oko prepisivanja magistarskog rada, uhićen je jutros nakon očito pomno planirane akcije USKOK-a i policije. Naime, i prije nego što je lišen slobode oko 8.30 sati ispred svoga stana u Velebitskoj ulici skinut mu je sudački imunitet, pa nije bilo nikakve prepreke početku kaznenog progona

Službenih informacija, dakako, u ovom trenutku nema, pa čak ni Pešutićev odvjetnik Vinko Ljubičić još uvijek ne zna za što se njegov branjenik tereti. Neslužbeno, povod višemjesečnoj akciji USKOK-a je sumnja u primanje mita u nekim predmetima vezanim za nekretnine. U prijepodnevnim satima utorka započela je pretraga Pešutićevog stana, a očekuje se i odluka o njegovom smještanju u istražni zatvor.

Osim po kontroverznoj presudi u slučaju krivotvorenja magisterija bivšeg predsjednika HSP-a, ime suca Pešutića u javnosti se pojavljivalo i 2006. godine, kada je snimljen kako u noćnom klubu 'Pasha' uživa u društvu sudskog vještaka za promet Marina Žunića te bračkog poduzetnika Jakše Michellija Tomića, inače vlasnika šlepera koji je u tunelu Ledenik usmrtio dvije majke s djecom. Napravili su račun od 11.370 kuna koji su odbili platiti, izbio je skandal, a sam Pešutić branio se kako 'nije znao da ga vode u noćni klub sa striptizetama'.

O najnovijoj aferi u splitskom Općinskom sudu nitko od Pešutićevih kolega ne želi se izjasniti, a i u USKOK-u uporno odbijaju sve novinarske upite.