NEOSNOVANA SUMNJA U MINISTRA POLICIJE

USKOK odbacio kaznenu prijavu protiv Karamarka

14.09.2011 u 18:42

Bionic
Reading

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta odbacio je kaznenu prijavu Partnerstva za društveni razvoj u dijelu koja se odnosi na Tomislava Karamarka, ministra unutarnjih poslova, te Ante Župana, gradonačelnika Obrovca

Partnerstvo za društveni razvoj podnijelo je 29. lipnja USKOK-u kaznenu prijavu protiv Karamarka, Župana i još nekih osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te udruživanja u svrhu počinjenja kaznenih djela.

Munir Podumnjak, čelnik PSD-a, više je puta javno izrazio sumnju da je Karamarko vlasnik nekoliko naslijeđenih poljoprivrednih parcela koje su navodno pod dvojbenim okolnostima postale građevinske. Uz navodno prikrivanje vrijedne imovine, Karamarka su u PSD-u prozivali i zbog navodnog sukoba interesa i (su)vlasništva u tvrtkama koje su poslovale ili posluju s državom.

'Prijava je odbačena jer je provedenim izvidima utvrđeno kako nema osnova sumnje da su prijavljene osobe počinile prijavljena kaznena djela', kratko je izvijestio USKOK na službenim stranicama o rješenju donesenom još 9. rujna.