CRNI FOND HDZ-A

USKOK demantira Milinovića, ne i istragu

18.11.2010 u 14:48

Bionic
Reading

Iako se ministar zdravstva Darko Milinović javno pohvalio na izvanrednoj presici priopćenjem iz USKOK-a iz kojeg se, prema njegovoj interpretaciji, dalo zaključiti da je tekst iz Večernjaka u kojem se on spominje u kontekstu crnih fondova demantiran, kasnije se ispostavilo da to nije tako

Ministar je pročitao samo dio u kojem se općenito kaže da se 'objavljivanjem neistinitih podataka pogrešno informira javnost i jednako tako nanosi šteta USKOK-u, za koji se u javnosti stvara pogrešan dojam da iz njega cure informacije'.

Milinović je na presici također u jednom trenutku neoprezno izjavio da je telefonirao u USKOK u kojem mu je rečeno da ga ne istražuju, ali to je nekoliko minuta kasnije naočigled svih porekao. Tada je spomenuo USKOK-ovo priopćenje kao demanti istrage USKOK-a protiv njega. 'Krivo sam rekao da sam zvao u USKOK, provjerite, javili su mi da su objavili demanti u USKOK-u', objasnio je ministar.

USKOK je samo demantirao dio u kojem se oni navode izvorom informacija, a ne cijeli tekst i eventualnu ulogu Darka Milinovića u cijelom slučaju.

Prenosimo priopćenje USKOK-a koje je objavio na svojim internetskim stranicama u cijelosti:

Tvrdnja autorice u odnosu na USKOK nije točna budući da nitko iz USKOK-a ni s autoricom teksta, a ni s bilo kojom drugom osobom, nije razgovarao o naprijed navedenom. Stoga smatramo nedopustivim da se u tekstu tvrdi da se za priču doznalo od upućenih osoba u USKOK-u. Objavljivanjem neistinitih podataka pogrešno se informira javnost, a jednako tako se nanosi šteta USKOK-u za koji se u javnosti stvara pogrešan dojam da iz njega 'cure informacije'. Osim navedenog, podsjećamo da su istrage u nadležnosti USKOK-a tajne te da objavljivanje podataka ugrožava probitke postupka.