krak afere janaf

Uskok češlja imovinu zamjenice državnog odvjetnika nakon što su istražitelji kod njenog supruga našli 'Kovačevićeve' milijune

06.10.2020 u 11:15

Bionic
Reading

Uskok, kako doznajemo, češlja imovinu zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin nakon što je krak istrage u aferi Janaf obuhvatio njena supruga Gorana Puklina. On je osumnjičen da je u svom stanu sakrio oko 4,5 milijuna kuna Dragana Kovačevića te da je prao novac s njime

Trag novca u aferi Janaf istražitelje je odveo do Gorana Puklina, s Draganom Kovačevićem osumnjičenog da je prao novac nakon što je, prema navodima iz istrage, kod njega u stanu nađeno oko 4,5 milijuna kuna što ih je navodno sakrio za Kovačevića.

Tu je svotu, prema ranijim navodima, Kovačević 16. rujna iznio iz famoznog 'kluba' u Slovenskoj 9 te ih dao Puklinu da ih sakrije u svom stanu.

Stvar se zakomplicirala kada se doznalo tko je supruga Gorana Puklina. Riječ je o zamjenici županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu Mireli Alerić Puklin. Tako je gospođa Puklin u svom stanu imala novac koji je osumnjičeni Kovačević pokušao sakriti od istražitelja. Njen suprug pak tvrdi da je pronađeni novac obiteljska ušteđevina i nasljedstvo.

U međuvremenu je Alerić Puklin zatražila razrješenje, što ne čudi s obzirom na to da je Uskok počeo češljati njenu imovinu.

  • +4
Dragan Kovačević na pretresu stana Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naime, od Državno-odvjetničkog vijeća zatražili smo na uvid imovinsku karticu zamjenice tužiteljice.

No imovinska kartica, kako su nam odgovorili, više ne može biti dostupna javnosti sve dok 'njena objava ne bude ugrožavala probitke kaznenog postupka'.

Naveli su nam u odgovoru da je od njih Uskok zatražio imovinsku karticu Mirele Alerić Puklin te kako im je ista i dostavljena.

Podsjetimo, Alerić Puklin imenovana je na ovu dužnost u veljači 2013. godine. Javnosti je poznato kako je jedna od tri tužitelja koji su pisali optužnicu u aferi Agrokor.

Pretres stana Dragana Kovačevića: