DJEČJA ŠKOLA STRANIH JEZIKA

Urušio se dio stropa i ozlijedio učiteljicu

18.09.2009 u 16:52

Bionic
Reading

U privatnoj školi stranih jezika za djecu predškolske dobi u zagrebačkoj Novoj Vesi jučer se urušio dio stropa, pri čemu je lakše ozlijeđena učiteljica, dok je petero djece koja su bila s njom u prostoriji neozlijeđeno

Oko šest četvornih metara stropa od gipsanih ploča i metalne konstrukcije urušilo se iz još neutvrđenog razloga jučer oko 9.30 sati u prostoriji u kojoj je bilo petero djece i 25-godišnja odgojiteljica. Ona je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Klinici za traumatologiju. Materijalna šteta još nije utvrđena. Vrtić u Novoj Vesi na broju 48 u vlasništvu je tvrtke Međunarodna dječja soba.

Vlasnica tvrtke školu stranih jezika nazvala je International Nursery, u prijevodu 'međunarodni vrtić'. Tvrdi da zasad imaju samo školu stranih jezika za predškolce koja traje jedan do dva sata dnevno. Vrtić planiraju otvoriti za koji mjesec, kaže Helena Morović, vlasnica škole. Na internetskoj stranici točno je, međutim, navedena cijena cjelodnevnog boravka djeteta zajedno s obrocima.

Tvrtku pod imenom Međunarodna dječja soba nemaju registriranu ni u Gradskom uredu za obrazovanje ni u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

Gospođa Morović ističe da opasnosti za djecu nije bilo jer je oštećenje stropa uočeno nekoliko trenutaka prije urušavanja, pa su djeca na vrijeme sklonjena. No nije poznato zašto je učiteljica ostala na tom prostoru.

Spomenuta tvrtka u sudskom registru je kao predmet poslovanja navela sljedeće djelatnosti:
- kupnja i prodaja robe (na veliko i malo),
- obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu,
- organiziranje priredbi, koncerata, revija, izložbi, zabavnih igara, seminara i slično,
- poduka iz plesa, stranih jezika i crtanja.