LOPANDIĆ PROTIV STVARNOSTI

Urednik Vjesnika ponudio ostavku zbog neizvjesnosti

17.02.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Glavni urednik Vjesnika Bruno Lopandić ponudio je danas Upravi Narodnih novina Press d.o.o ostavku, a kao razloge je naveo kako je u posljednjih nekoliko dana, otkako intenzivno traje neizvjesnost oko izlaženja lista, izrazito teško održavati razinu kvalitete koja je prihvatljiva za njegove standarde uređivanja, priopćeno je iz Uprave

Budući je imenovanje glavnog urednika formalan čin Uprave društva, ali stvarno temeljeno na konzultacijama s vlasnikom, odluku o prihvaćanju ili odbijanju ostavke glavnog urednika Uprava će donijeti nakon što odradi te konzultacije' priopćeno je iz Narodnih novina-press.

Lopandić u svojoj ostavci napominje kako, premda se Vjesnik trenutno nalazi u najvećoj agoniji, odlazi zadovoljan u profesionalnom smislu, jer je, ističe, zajedno sa svojim timom uspio podignuti kvalitetu lista i repozicionirati ga na medijskom tržištu.

Navodi kako u potpunosti odbacuje 'zlonamjerne i apsurdne optužbe' ogranka HND-a i predstavnice sindikata o tobožnjoj katastrofalnoj uređivačkoj politici te dodaje kako takve optužbe dolaze od nekolicine 'netaleniranih ljudi', koji nisu pridonijeli u naporima za poboljšanje lista.

Po Lopandićevim riječima neki od njih su devedesetih godina po političkom diktatu bespogovorno i bez imalo srama provodili cenzuru ili bili dijelom prave i istinske cenzure.

Smatra kako Vjesnik treba spasiti jer je, zbog predanosti, ozbiljnosti i kvalitete jednog dijela ljudi, napravio značajan pomak, koji sada traži i korak dalje. 'Iskreno se nadam da će Vlada smoći hrabrosti i mudrosti da Vjesniku da još jednu prigodu', poručio je Lopandić.