ODGOVORAN ZA RASPORED

Upravitelj crkve ispričao se zbog ispolitizirane mise na HTV-u: 'Iskreno mi je žao...'

27.04.2021 u 18:03

Bionic
Reading

Upravitelj crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju kod Dugog Sela p.Ilija Grgić ogradio se u utorak od stajališta izrečenih u propovjedi na misi u nedjelju, 25. travnja, koju je prenosio HRT3 i izrazio žaljenje zbog političkog dijela propovjedi.

"Budući da sam odgovoran za organiziranje rasporeda svećenika predslavitelja svetih misa nedjeljama što ih izravno prenosi HRT na 3. programu iz crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju, nakon što sam prethodnih nedjelja te mise predvodio sam, za nedjelju, 25. travnja, zamolio sam da predvoditelj bude fr. Dominik Kristijan Gerbic, član Hrvatske dominikanske provincije", pojasnio je p. Grgić.

Njega je pozvao, kaže, vodeći se dobrom vjerom i činjenicom da je fr. Dominik doktorand te je smatrao da ga može zamoliti za ovu uslugu.

"Iskreno mi je žao što su se u njegovoj propovijedi pojavili trenuci koji se mogu razumjeti kao politički govor, prokazivanje ili sugeriranje određenih ideja. Na sadržaj propovijedi niti mi priliči, niti mogu imati utjecaja, niti mi je bila namjera ni želja da euharistijsko slavlje potiče bilo kakvu polarizaciju u društvu", istaknuo je p. Grgić te se ispričao vjernicima.

"Za sve neugodnosti koje imaju vjernici zbog nedjeljne propovijedi izrečene u Prozorju, iskreno se ispričavam", naveo je upravitelj crkve u Prozorju.

Kako su ranije izvijestili mediji, svećenik Kristijan Gerbic na početku nedjeljne propovjedi rekao je da će govoriti o sintagmi dobrog pastira, međutim, jedna od tema o kojoj je govorio bili su i nadolazeći lokalni izbori. Na kraju mise HRT-ov komentator napomenuo je da se ograđuju od njegovih političkih stavova.