PREDSJEDNIK U VUKOVARU

'Upozorio sam na korupciju u nogometu prije godinu i pol'

13.12.2011 u 13:51

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović za boravka je u Vukovaru, govoreći o eventualnom povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije, izjavio da 'treba procijeniti kakvi su nam izgledi, odnosno što možemo dobiti pregovorima, a što tužbom'

'Mišljenja sam da se pregovorima nekad može dobiti više nego tužbom, no odluka će biti na novoj Vladi', rekao je predsjednik Ivo Josipović dodajući da je o povlačenju tužbe za genocid Vesna Pusić 'rekla nešto što je u biti točno'.

Još jučer, predsjednik je izjavu Vesne Pusić, koja je rekla da 'probleme sa Srbijom treba riješiti međudržavnim sporazumom i, ako se to dogodi, onda staviti na razmatranje tužbu za genocid', ocijenio razumnom.

Komentirajući korupcijsku aferu koja pogađa hrvatski nogomet, predsjednik Josipović je podsjetio da je 'još prije godinu i pol dana, kad je boravio u SAD-u, upozorio da u sportu postoji korupcija'.

'Tad su me neki novinari napali. Ispostavilo se da sam, nažalost, bio u pravu. Vrijeme je da se korupciji stane na kraj – svugdje, pa i u sportu', poručio je Josipović.

Ponovio je i da će mandatara za sastavljanje nove Vlade imenovati čim iz Državnog izbornog povjerenstva dobije 'potrebnu dokumentaciju' te naveo da je nužno 'Vladi dati vremena da radi'.

Na novinarski upit o tome što o Hrvatskoj govori nepoštovanje odluke Ustavnog suda u slučaju Sanader, oprezno je odgovorio da 'treba vidjeti sadržaj odluke, odnosno radi li se o novom ili starom predmetu', no i ustvrdio da se 'odluke Ustavnog suda moraju poštivati'.

Predsjednik Josipović u posjetu je Vukovaru gdje se sastao sa čelnicima Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te nazočio programu Odaberi sport na kojem su se okupili učenici vukovarskih osnovnih škola.

Na sastanku s lokalnim čelnicima upoznat je s nizom zanimljivih projekata, kako je rekao, ali i upozoren na birokratske zapreke s kojima su suočeni investitori

'Mislim da dolazi vrijeme u kojem će Vlada i Sabor morati razmisliti o promjeni propisa i drastičnom pojednostavljenju procedure, poglavito kod investicija koje donose radna mjesta', zaključio je predsjednik Ivo Josipović.