UČESTALI NALETI

Upozorenje vozačima: Istarskim cestama haraju divlje životinje

28.09.2018 u 12:22

Bionic
Reading

Na prometnicama u Istri u posljednja dva dana zabilježena su tri naleta vozila na divlje životinje: dvije srne i divlju svinju, pa je istarska policija u petak pozvala vozače na pojačan oprez, pogotovo u jutarnjim satima.

Prvi slučaj naleta na divljač zabilježen je u srijedu navečer, oko 21 sat, na državnoj cesti kod Motovuna kad je 32-godišnja belgijska državljanka automobilom 'opel' daruvarske registarske oznake, udarila u srnu koja je istrčala na cestu. U srnu je udario je i 23-godišnjak iz Poreča u četvrtak oko 11,15 sati na županijskoj cesti u naselju Kirmenjak kod Poreča upravljajući automobilom 'peugeot', a istog je dana na županijskoj cesti kod Ližnjana, 48-godišnjak iz Ližnjana udario u divlju svinju s automobilom 'renaul'.

U dva slučaja životinje su uginule, u jednom slučaju nije pronađena, a u sva tri slučaja nastala je materijalna šteta na vozilima.

'Napominjemo da vozač koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima', izvijestila je istarska policija te dodala kako se protiv takvih vozača pokreće prekršajni postupak.